Digitale Marketing voor de Pro's

Zoekmachine Optimalisatie

Met Zoekmachine Optimalisatie (SEO ofwel Search Engine Optimization) worden de organische of niet-betalende zoek resultaten verbeterd. Met de technieken uit SEO is het mogelijk om jouw doelpubliek te bereiken, om kwalitatieve bezoekers naar jouw website te krijgen en conversies te realiseren.

Voordelen van Zoekmachine Optimalisatie

  • Zoekwoorden - Een grondige zoekwoord analyse en de 'juiste' gebruik van deze keywords op je website (densiteit, gebruik) zorgen voor betere organische zoekresultaten.
  • Lange termijn effect - Aanpassingen aan jouw website (technische) en aanvullingen aan de content (zoekwoorden en waardevolle inhoud) hebben een langdurig effect op vindbaarheid in zoekmachines.
  • Brede vindbaarheid - Vermits het effect van SEO niet beperkt is tot één specifieke zoekmachine, is de vindbaarheid van jouw website binnen verschillende zoekmachines mogelijke (Google, Yahoo, Bing, MSN).
  • Grotere naamsbekendheid - Bij een doorgedreven SEO strategie, zal jouw website steeds hoger scoren in Search Engine Results Pages (SERP's). Hierdoor komt jouw website vaker terug in zoekresultaten, waardoor de naamsbekendheid van jouw website groter wordt.
  • Betrouwbaarheid - Een website die bovenaan scoort zal tevens als betrouwbaarder worden aanzien, wat vaker leidt tot langere en kwalitatieve bezoeken en meerder backlinks.
  • Gerichte bezoekers - Om kwalitatieve bezoekers op jouw website te krijgen, dient de inhoud van de website afgestemd te zijn met mogelijke zoekwoorden van jouw klanten. Op deze wijze krijg je meer relevante bezoekers op jouw website, die meer geneigd zijn om te converteren. Dit resulteert in meer offerteaanvragen, meer contactnames en uiteindelijk meer omzet.
  • Meer bezoekers - Als jouw website beter gevonden wordt in de zoekmachines dan betekent dit meer bezoekers op jouw website.
  • Meetbaar - In een goede webanalytics tool kan relatief gemakkelijk gemeten worden wat de resultaten zijn van alle inspanningen. De evolutie van de groei van de organische bezoeken kunnen perfect gemeten worden.